TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Als je met je bedrijf begint, dan moet je je op den duur inschrijven in de Kamer van Koophandel (KVK). Let op! Dit systeem is automatisch gekoppeld aan de Belastingdienst. De datum dat je je inschrijft is dus heel belangrijk. Lees hieronder meer.

Publicatie

19 Sep 22

Gewijzigd

19 Sep 22

Categorie

financieel

Specialist

dhr ing Robin Louwerse

BTW aangifte voor Starters

Een publicatie van: dhr ing Robin Louwerse

Het is even opletten wanneer je je inschrijft aan het einde van een kwartaal. Het kan namelijk zomaar zijn dat de inschrijving vlak voor de koppeling met de Belastingdienst plaatsvind. Dit systeem is in ICT termen nogal bejaard. Stel dat je je eind maart inschrijft in de KVK. Met de snelheid van koppelen kan het dus zijn dat je nog geen stukken (brieven) van de Belastingdienst hebt gehad, maar dat je al wel BTW aangifte moet doen. Je kunt dan nooit op tijd zijn met je BTW aangifte.

Beter is het dan om even te wachten met inschrijven tot het begin van het kwartaal. Op die manier heb je de brieven met daarin je sector en BTW nummer binnen voor de aangifte van het volgende kwartaal.

Leuk om te weten: je mag zeker in het begin ook een nulaangifte (laten) verzorgen. Tot een BTW bedrag van 1.000 euro mag je meenemen naar het volgende kwartaal.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.