TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

De zin en onzin van verzekeren. Verzeker alleen wat je niet zelf kunt dragen, bekijk de risico's samen met een adviseur van Vergezekerd

Verzekeren: Welke Risico’s Moet Je Absoluut Afdekken en Waar Kun Je Op Besparen? De Zin en Onzin van Verzekeren: Wat Je Echt Nodig Hebt en Wat Overbodig Is

Een publicatie van: PPL adviesgroep

Wanneer je denkt aan verzekeren, is het belangrijk om een balans te vinden tussen wat je echt moet verzekeren en wat misschien overbodig is. Er zijn bepaalde risico's die je absoluut niet onverzekerd kunt laten, omdat ze grote financiële gevolgen kunnen hebben. Aan de andere kant zijn er ook situaties waarin je misschien te veel verzekert, wat onnodige kosten met zich meebrengt. Hier is een overzicht van wat de zin en onzin van verzekeren is:

Wat moet je minimaal verzekeren?

  1. Wettelijke Aansprakelijkheid (WA):

    • In Nederland is een WA-verzekering voor motorvoertuigen wettelijk verplicht. Dit dekt de schade die je met je voertuig aan anderen veroorzaakt. Zonder deze verzekering mag je niet de weg op.
  2. Opstalverzekering:

    • Heb je een eigen woning? Dan is een opstalverzekering onmisbaar. Deze verzekering dekt schade aan je huis door bijvoorbeeld brand, storm of inbraak. Bij een hypotheek is deze verzekering vaak verplicht.
  3. Zorgverzekering:

    • De basiszorgverzekering is in Nederland verplicht. Deze dekt de meest noodzakelijke medische kosten, zoals huisartsbezoeken, ziekenhuisopnames en medicijnen.
  4. Inboedelverzekering:

    • Deze verzekering dekt schade aan je spullen in huis door bijvoorbeeld brand, diefstal of waterschade. Hoewel niet verplicht, is het verstandig om deze verzekering te hebben, omdat de kosten bij schade hoog kunnen oplopen.

Wat kun je misschien overslaan?

  1. Uitgebreide garantieverzekeringen:

    • Veel winkels bieden uitgebreide garanties aan voor elektronische apparaten of meubels. Vaak dekken deze niet meer dan wat de fabrieksgarantie al biedt. Het is vaak goedkoper om dit soort risico’s zelf te dragen.
  2. Dubbele verzekeringen:

    • Het kan zijn dat je per ongeluk dezelfde zaken meerdere keren verzekert, bijvoorbeeld als reisverzekeringen ook al via je creditcard geregeld zijn. Controleer je bestaande polissen goed om te voorkomen dat je dubbel verzekerd bent.
  3. Allrisk-verzekeringen voor oudere auto's:

    • Een allrisk-autoverzekering is zinvol voor nieuwe auto's, maar bij oudere auto's kan het vaak voordeliger zijn om alleen een WA-verzekering te hebben. De waarde van de auto weegt in veel gevallen niet meer op tegen de premie.

De zin en onzin van verzekeren

Verzekeren is bedoeld om je te beschermen tegen risico's die je niet zelf kunt dragen, zoals grote schade of hoge medische kosten. Het is zinvol om goed verzekerd te zijn voor situaties die je financiële stabiliteit kunnen bedreigen. Maar het is onzin om je te verzekeren voor elk klein risico, vooral als de kosten van de premie op de lange termijn hoger zijn dan de mogelijke schade.

Het is dus belangrijk om kritisch te kijken naar wat je verzekert. Vraag jezelf af of je het risico zelf kunt dragen of dat het verstandig is om een verzekering af te sluiten. Op die manier voorkom je dat je te veel betaalt voor verzekeringen die je eigenlijk niet nodig hebt, terwijl je wel goed beschermd bent tegen de belangrijkste risico’s.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier

Via het contact formulier aanvraag gratis consult kunt u contact opnemen met de auteur van de publicatie. Het contact opnemen is gratis en verplicht u tot niets. De specialist zal zelf aangeven vanaf wanneer de kosten gaan lopen en wat deze kosten zijn. Het beste kunt u de met de specialist afgesproken kosten laten vastleggen in een email of een offerte. Volgens de algemene voorwaarden van dit platform houdt onze dienstverlening daar op. Wij zullen je wel vragen het contact met de specialist te waarderen door middel van een e-mail met daarin 3 vragen. Hoe waardeer je het (professionele) contact met de specialist, hoe waardeer je het contact inhoudelijk op het gebied van kennis van zaken, hoe waardeer je de snelheid van handelen / leveren van de specialist. Deze drie scores houden wij bij op de profielpagina van de specialist in een anomiem gemiddeld cijfer / score voor deze specialist zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Wij stellen uw feedback dan ook erg op prijs.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
MKB Mastermind - succesvol ondernemen
uitgelicht
MKB Mastermind

Bewezen groei programma's voor ZZP- en MKB ondernemers.

MKB Mastermind

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

14.935

Pages served

2.142.452

Retention

10.5 min

Interactions

15.810

Updated 30-05-2024

Verzekeren Sittard Geleen

Verzekeren Maastricht

Verzekeren Heerlen

Autoverzekering Sittard Geleen

Autoverzekering Maastricht

Autoverzekering Heerlen

Inboedelverzekering Sittard Geleen

Inboedelverzekering Maastricht

Inboedelverzekering Heerlen

Verzekeringen

Een verzekering, fijn dat het er is, maar het kost elke maand weer geld. Wat is nu de zin en de onzin van verzekeren

Kennisplatform Fleximaal.com

Levensverzekering, Arbeidsongeschiktheid Levensverzekering Arbeidsongeschiktheid Inboedelverzekering Levensverzekering, overlijdensrisicoverzekering, autoverzekering, glasbreuk risico verzekering, inboedelverzekering autoverzekering inboedelverzekering Levensverzekering glasbreuk risico verzekering overlijdensrisicoverzekering Verzekeren Autoverzekering Verzekering, verzekeren, tussenpersoon verzekeren tussenpersoon Verzekering
Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.